Felicia Felix

Felicia Felix

[three_fifth]

In de bronzen beelden van Felicia Felix is de klassieke schoonheid een thema dat steeds terugkeert. Schoonheid in zijn zuiverste vorm in voornamelijk man en vrouw figuren. Figuren die altijd gevangen zijn in spanning en beweging waarin de emotie tastbaar wordt.

Felicia Felix (1947) studeerde aan de kunstacademie van Breda en is nu meer dan 20 jaar actief als zelfstandig beeldend kunstenaar. Hiervoor was zij werkzaam als tandtechnieker waar zij de basis legde voor haar verfijnde techniek, hoge kwaliteit van afwerking en het oog voor detail.
De perfecte afwerking en haar bijzondere patina’s geven de bronzen beelden van Felicia Felix de voor haar zo karakteristieke uitstraling.

“Het scheppen is mijn grote passie, de klassieke schoonheid en eeuwigheid van brons geeft mij de ruimte om vanuit de techniek vorm te geven aan de mystiek, emotie een beweging die voor mij bepalend zijn voor het leven.”

Naast de talrijke bronzen en stenen beelden die de basis zijn van het oeuvre van Felicia Felix werkt zij ook veel in opdracht van particulieren, bedrijven en gemeentes.

“Mijn werk ontwikkelt zich iedere dag, jaar na jaar, en loopt synchroon met een werkwijze die past bij deze tijd. Mystiek voor het creatieve deel en wetenschap voor de techniek. Deze twee ingrediënten maken het vak van beeldhouwer tot een genot van werken.”

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Felicia+Felix&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief