Esther van Amsterdam

Esther van Amsterdam

Gepassioneerd glas. Esther van Amsterdam geboren in 1967 en sinds 2010 actief met glas. Sinds haar jeugd is zij al creatief en zoekt zij een manier om haar creativiteit te uiten. Diverse richtingen heeft zij gedurende haar leven verkend zoals bijvoorbeeld fotografie. Na haar HBO studie, Personeel en Arbeid, heeft zij zich gericht op haar carrière in advies en verandermanagement. Haar wens om zich creatief te uiten en dit met haar handen vorm te geven, blijft echter op de achtergrond sluimeren. Tot zij in 2010 in aanraking komt met het versmelten van glas, glasfusing. De vonk slaat over en ze raakt gepassioneerd door glas.

Haar liefde voor glas zit diep. Glas is voor haar energie die enerzijds kwetsbaarheid en zachtheid uitstraalt en anderzijds kracht en scherpte vertegenwoordigt. Haar glaswerk valt het beste te omschrijven als kleurrijk, divers met strakke patronen of lijnen.

De glaswerken ondergaan meerdere bewerkingen. Zowel warme technieken zoals glasfusing en slumpen maar ook koude technieken zoals zagen, slijpen, polijsten en zandstralen worden gebruikt om het glas te vormen. Kleurthema’s en de diverse technieken maken onderdeel uit van haar verkenningstochten en zorgen ervoor dat de energie blijft stromen en haar glaswerk in beweging blijft.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X