Edo Kaaij

Edo Kaaij

Edo Kaaij is geboren in het jaar 1970 en raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door de schilderkunst via zijn opa, kunstenaar Cornelus Kaaij.

De meeste schilderijen van Edo zijn geïnspireerd op vrouwen.
Geen traditionele portretten maar dik in de verf gezette, abstracte texturen die moeiteloos integreren met het figuratieve onderwerp. Zijn schilderijen omschrijven de grenzen van het realisme waar het aan de kijker zelf is om te bepalen waar het begint en of het überhaupt eindigt. In feite is er sprake van een figuratieve aanleiding die vervolgens door abstraheringprocessen geheel of gedeeltelijk wordt overvleugeld.

Zijn onderwerpen zijn herkenbaar voor zijn werk en roepen een bepaalde niet de definiëren emotie op. Zijn huidige werken zijn een combinatie van realisme en mystiek verweven in een abstract spel van kleuren en paletstreken. Ze tonen een realistisch gegeven in een abstract geheel waarbij de fantasie van de kunstliefhebber wordt geprikkeld zowel door de vormgeving als door de gekozen kleuren.

Samen met zijn kleurrijke textuur, vormen zijn sentimentele onderwerpen een intrigerend en boeiend geheel, die je niet loslaten.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X