Christian van Hedel

Christian van Hedel

Beeldend kunstenaar Christian van Hedel schildert vooral non-figuratieve abstracte kunst. Hij is nu meer dan 20 jaar actief als beeldend kunstenaar. Christian is begonnen als autodidact kunstenaar, maar na het volgen van diverse workshops kreeg hij steeds meer de smaak te pakken, zo volgde hij op de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht (HKU) de opleiding fineart. Zijn werk is regelmatig te vinden op diverse kunstbeurzen en exposities in Nederland, Belgie, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, China, New York en alles wat daar tussen ligt.

Inmiddels heeft Christian al diverse internationale publieksprijzen gewonnen met zijn kunstwerken. Zijn werken worden dan ook wereldwijd verkocht. Ook in een museum in China behoort zijn werk daar tot een vaste collectie van de museum.

Begin 2017 startte Christian een geheel nieuwe project die hij “Fiction Elements” noemde. Deze nieuwe serie bestaat uit kleurrijke muurvullende schilderijen. De werken zijn geïnspireerd op het natuurlijke en wezenlijke spirituele energieën uit het dagelijks leven. Bewust van het onbewuste, worden zowel dekkende als transparante vlekken, lijnen, vormen en lijnen geschilderd op doek of op houten panelen . De contrasten tussen donker en licht, kleuren en zwartwit voeren steeds de boventoon. De vormen zijn zeer precies gedefinieerd, juist door de verfmaterie opgeroepen of ontstaan door eigenzinnig gebruik van pencelen of paletmessen. Vanwege de zwarte lijnen die Christian in zijn werk gebruikt, wordt het een abstracte comic-achtige weergave die het geheel in balans brengt. Zijn werk neigt naar street-art of Urban-art. De kunstwerken zijn visuele samenballingen van ervaringen, dromen en overpeinzingen. Autobiografische beelden, waarin Christian probeert het waarnemingsveld te verbreden tot voorbij het puur visuele. Er zit meer achter dan je ziet; kunst als voedsel voor het oog en de geest.

“Art is something absolute, something positive, witch gives power just as food gives power”

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X