Bernard Heesen

Bernard Heesen

Bij een oppervlakkige beschouwing van het werk van Bernard Heesen dringt de conclusie zich op dat hij niet geplaatst kan worden in de traditie van het Leerdam glas.
Wie daarbij denkt aan de funktionalistische traditie van het Leerdam glas en aan mooie vazen, heeft gelijk, maar gezien zijn neiging tot het zoeken naar nieuwe wegen zowel in vormen als technieken, zoals vele van zijn illustere voorgangers in het Leerdamse deden, past Bernard Heesen volledig in die Leerdam traditie.
Aanvankelijk studeerde Bernard architectuur aan de T.U. te Delft. Het glas trok echter en vanaf 1984 stapte hij over naar de wereld van het glas in glasblazerij de Oude Horn, opgericht in 1977 door zijn vader Willem Heesen. De fascinatie van Bernard voor gloeiende, vloeibare materie leidde in 1986 tot een experiment met de blaaspijp en gloeiende lava van de Etna in een poging stenen bollen te blazen. Het experiment werd niet veel, maar leidde bij Bernard wel tot een toegenomen waardering voor het gewilliger glas in de oven van de Oude Horn.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief