Angenelle Thijssen

Angenelle Thijssen

Angenelle Thijssen studeerde in 1985 af aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg. Aan de Internationale Sommerakademie in Salzburg volgde zij twee jaar intensief workshops in het grafisch atelier o.l.v. Werner Otte. Ook in het schilderen verdiepte zij zich door nog een jaar aan de Vrije Academie in Den Haag les te nemen bij Ber Mengels. Sedert 2011 is zij, in nauw contact met “van Tetterode Glass BV” te Amsterdam begonnen aan glasfusing als nieuwe techniek. Zij maakt in haar geheel eigen, kleurrijke stijl werk in opdracht, maar ook vrij, ruimtelijk werk. Op het moment werkt Angenelle Thijssen als beeldend kunstenaar en docent.

Over het werk
Haar inspiratiebron kan zijn de eigen achtertuin, maar ook een dorpje ontmoet op een van haar reizen. Haar landschappen zijn geen directe weergave van een bepaalde plek, maar veel meer een visualisatie van sfeer en emoties vertaald in heldere kleuren en sprankelend licht.
Een krachtige en beweeglijke schildertoets, opgebouwd uit vele dicht bij elkaar liggende tinten zorgen voor een warme en levendige uitstraling. De olieverf is deels droog en rul gebruikt, op andere plaatsen dik en pasteus, wat de spontaniteit van de schilderijen versterkt.

Haar glaswerken zijn een feest voor het oog. Helderheid, kleur en vrijheid van vorm kenmerken haar glaswerken die als het ware ontleend aan haar schilderijen drie dimensionaal zijn gevormd. Zij werkt met verschillende lagen, in kleine vormen gesneden Bulls eye glas en mengt daarmee nieuwe kleuren en tonen met dezelfde vrijheid als op haar schilderspalet.
Deze sculpturen veranderen mee met de verandering van het licht, waardoor zij een grote levendigheid in het werk bereikt.

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X