-->

Wim Noordam

Wim Noordam is grafisch ontwerper en kunstenaar. De basis is gelegd op de Willem de Kooning Academie, met Grafische Vormgeving als afstudeerrichting. Hij heeft o.a. Fine Graphic opgericht. Wim ziet Fine Graphic als een netwerk van specialisten dat op allerlei fronten inzetbaar is. Zie www.finegraphic.nl Als vormgever is hij breed geïnteresseerd. Zijn kracht zit in het maken van originele, creatieve ontwerpen voor online en offline communicatie-uitingen. Daarbij maakt hij regelmatig illustraties. Tevens is hij veel bezig met internetstrategie. Hij houdt van netwerken en verbinden. Verbindingen leggen tussen Nederland en Latijns-Amerika ziet hij als een aantrekkelijke uitdaging. Hij is mede-oprichter van de informatieportel www.hollandbizzlatinamerica.com. Als creatieve uitlaatklep heeft hij een eigen blog met digitale kunst. Het meeste werk op deze blog ontstaat zonder dat er opdrachtgevers aan te pas gekomen zijn. Waarom? Omdat hij ontwerpen zo leuk vindt om te doen; hij vindt het fantastisch om creatief bezig te zijn. De vrijheid om te spelen met miljoenen pixels! Het maken van digitale kunst heeft een eenvoudige doelstelling: lekker ontwerpen en illustreren. Wim Noordam laat op zijn eigen wijze zien wat hem bezighoudt. Alles kan inspireren: actualiteiten, stompzinnigheid, onrecht, mensen, dieren, voorwerpen, gedachten, binnen- en buitenland, verleden, toekomst; de wereld is één grote inspiratiebron! Wilt u een echt origineel en creatief ontwerp? Wim Noordam staat er klaar voor! Een aantal ontwerpen kunt u kopen. Leuk om cadeau te doen. Bijvoorbeeld als relatiegeschenk of verjaardagscadeau. De ontwerpen worden professioneel geprint. Op acrylaat, dibond of hout. Op het materiaal waarop een specifiek ontwerp het beste uitkomt. Bekijk www.wimnoordam.nl
-->

Felieke van der Leest

Felieke van der Leest is a Dutch jewellery artist, living and working in Norway. She makes wearable sculptures combining textile techniques, precious metals and plastic toy animals. Splendidly crafted, mostly quite wearable but never without a story. With striking clothing and accessories, Van der Leest’s animal jewels acquire a new identity and comment on human nature and behaviour. Sometimes sharply critical but usually with a generous smile.

Felieke van der Leest is een Nederlandse sieraadkunstenaar die woont en werkt in Noorwegen. Zij maakt draagbare sculpturen door textiele technieken, edele metalen en plastic speelgoed beesten te combineren. Prachtig uitgevoerd, veelal goed draagbaar maar nooit zonder verhaal. Met opvallende kleding en accessoires krijgen de diersieraden van Van der Leest een nieuwe identiteit en becommentariëren zij menselijk gedrag en karakter. Soms op het scherpst van de snede maar meestal met een genereuze lach.
-->

Yvonne Louise Siemerink

De rode draad in Yvonne Louise’s leven is kunstzinnig uiting geven aan het verbeelden van allerlei levende organismes zoals mensen, dieren, insecten, planten, bloemen en de natuur. Al op jonge leeftijd tekende ze graag, pakte op 14-jarige leeftijd het penseel en heeft zich bekwaamd in verschillende technieken, zoals aquarel, acryl en olieverf.

Zij heeft cursussen gevolgd o.a. van etsen, aquarelleren, fotograferen, filmen/monteren en is door haar van nature creatieve inslag een autodidact.

In 2003 kwam ze in contact met Videofilmclub de Ronde Venen en is naast het filmen en monteren fanatiek gaan fotograferen met een digitale camera. Dit heeft ertoe geleid dat ze haar schilderwerken fotografisch ging vastleggen en vele malen is gaan bewerken totdat er mooie digitale compilaties ontstonden.

Verder heeft ze van diverse materies foto’s genomen, o.a. van water, hout, glas, zand en hier bijzondere compilaties van gemaakt.

Het direct digitaal tekenen en kleuren heeft eveneens een belangrijke plaats ingenomen.

Tevens maakt ze realistische foto’s o.a. van de natuur en de typisch Hollandse bezienswaardigheden.

Haar omgeving gaf blijk van bewondering, waardoor zij de stap heeft gezet om via website Artlouise.nl haar werk te tonen.

Al haar afbeeldingen zijn in elk gewenst formaat te bestellen als foto (museumkwaliteit) achter plexiglas of epoxy-acryl op dibond 6mm.
-->

Dutch Duo Design

Dutch Duo Design is het ontwerpbureau dat bestaat uit Titia Regterschot en Anita Haver. Na dertig jaar actief te zijn als styling/kunstadviseur en binnenhuisarchitect hebben zij in 2013 Dutch Duo Design opgericht. Onder deze naam brengen zij hun autonome ontwerpen uit. Het label bestaat uit verlichtingsarmaturen, accessoires en meubelen. Alle ontwerpen van DDD zijn terug te voeren naar het platte vlak. Hierin worden de basisvormen uitgewerkt. Door deze vormen te stapelen, te rijgen, te buigen of te vouwen ontstaat het uiteindelijke product. De basisvormen zijn eenvoudig en daardoor schakelbaar in het platte vlak. Het drie in één concept is daarvan een voorbeeld. Hierbij vormt de buitenvorm de binnenvorm. Omdat in het productieproces zo weinig mogelijk materiaal verloren gaat is het mogelijk de ontwerpen voor een realistisch budget te laten maken door gerenommeerde Nederlandse producenten waar DDD erg veel waarde aan hecht. De ontwerpen van Dutch Duo Design zijn helder en transparant en hebben een eigen esthetiek die niet terug te voeren is naar trends. Als kunstadviseur en styliste ben je dagelijks bezig met inspirerende kunstvormen en styling elementen. Een overvloedige basis voor de ontwerpen van Dutch Duo Design.
-->

Astrid Houtkamp

Astrid kwam tijdens haar studie Wiskunde in aanraking met fotografie. In eerste instantie als hobby, maar al vrij snel als creatieve uitingsvorm naast het analytische. Een van de eerste foto’s gebruikte zij voor de cover van haar afstudeerscriptie. In Breda volgde zij de opleiding fotografie bij de School voor Fotografie.

De combinatie van fotografie en organisatietalent bleek een goede combinatie. Astrid ging samenwerken met Marianne. Zij ging de communicatieve uitingen verzorgen. Wat onder meer resulteerde in de uitgave van het derde boek van Marianne. Astrid maakte een aantal foto’s welke een goed beeld gaven van de vaardigheid van Marianne haar werk. Naast het fotograferen van de beelden van Marianne haal Astrid de inspiratie uit reizen. Samen met Marianne bezocht ze o.a. Kenia.
-->

Ivan Jiskra

Studied vocational glass school in Svetla nad Sazavou and finished it in 1981. In 1982 he began to work at Crystalex glass works in Novy Bor. At the sampling studio of Crystalex he designed new products of cut glass and manufactured them for sample exhibitions, contract fairs and symposiums. In the eighties he continuously participated in glass competitions and was often rewarded as one of the best. He had also taught at Higher and High Industrial Glass School in Novy Bor for 5 years. Nowadays he works as an independent artist and his creation is concerned to plastic glass pictures made by hand by engraving and cutting techniques.

His authorial artworks are unique combination of so called „cold technologies“. They are applied also on artworks from blown glass i.e. vases, bowls, plates or a drinking sets. Furthermore he creates his own rich decors of classic style cuts on lead crystal which could be made in smaller or bigger series, sets etc. The rich variety of glass objects also includes a particular assortment of handcrafted prisms enriched with engraving and cutting. But the author is mainly focused on unique cut and engraved glass pictures with very impressive design. Pictures are made either as original artworks or as thematic series. See gallery.

So far today he has made more than one hundred glass pictures and approximately 70% of them are at their owners in the Czech Republic, Germany, Italy, Netherlands, USA, United Kingdom, Australia, Qatar, Saudi Arabia, etc.

Exhibited works: B Konzult gallery in Mimon, M+K Gallery in Jihlava, Pyramida Gallery in Prague, Agropol prestige studio in Prague, Tekton Gallery in Prague, Art salon 96 in Prague, Glassicentr in Kamenicky Senov, School Humanitas in Litvinov, Navratil’s hall in Novy Bor, Gallery Vodicka in Babylon Liberec, Galerie und Cafe in Bad Schandau (DE), For Arch in Prague, Gallery 134 in Cesky Krumlov, Museum of glass in Kamenicky Senov 1998, 2005, Glass Museum in Novy Bor, J&T Bank in Prague, Theatre in Novy Bor 2005, Museum in Decin 2005, Gallery Czech Crystal in Prague, Gallery Erpet in Prague, Gallery Minea in Karlovy Vary, Galerie Herrmann in Drachselsried (DE), First Glas Galerie in Munich (DE), Galerie Sous-Terre in Lithoijen (NL).
-->

David Gerstein

David Gerstein 1944 geboren in Jeruzalem is sinds 1960 een zeer succesvol kunstenaar. Door exposities in onder andere Jeruzalem, Parijs, New York, Tel Aviv, Duitsland, Brazilië, België, Nederland, Luxemburg, Singapore, Engeland en Italië is Gerstein bekend over heel de wereld.

Gerstein maakt voornamelijk driedimensionale beelden en wandobjecten in formaten van enkele centimeters tot aan werken van maar liefst 20 meter, de laatste zijn vaak projecten die in grote steden worden geplaatst.

Gerstein werkt met allerlei verschillende thema’s en houdt er van om zo veel mogelijk kleuren te gebruiken.
-->

Mirjam Verhoef-Beckers

Speciaal voor iemand een ontwerp maken en uitvoeren, ‘meester’ zijn over metaal, machines en gereedschap, een oud ambacht uitoefenen, uitdrukking geven aan liefde en creativiteit. Edelsmeden, iets moois creëren is een passie en “a way of life”.

Inspiratie ligt voor het opscheppen. Mensen, culturen, steden, natuur en geschiedenis inspireren Mirjam Verhoef-Beckers tot het maken van unieke sieraden. Een hoofd vol ideeën die wachten op uitvoering. Steeds opnieuw geprikkeld worden om iets moois te maken. Een sieraad te maken wat past bij die ene persoon geeft enorm veel energie. Bezig zijn met een sieraad en tegelijkertijd gedachten over allerlei andere mogelijkheden die het onderwerp bieden. Soms gaat het niet wat Verhoef-Beckers in gedachten heeft, maar deze “mislukte” ideeën zijn vaak de basis geweest voor haar mooiste sieraden. En zit ik een keertje vast, een uurtje hardlopen doet wonderen, aldus Mirjam Verhoef-Beckers.
-->

Jan Rikken

Hoe de wereld in elkaar steekt heeft Jan Rikken zich altijd al mateloos geïnteresseerd. Kennis van de materie, techniek, technologie, natuurkunde, vindt Rikken erg boeiend. Aan de ander kant was daar dan, van jongs af aan en nog steeds, ook dat creatieve. Na een technisch-wetenschappelijke opleiding en beroep liep Rikken bij toeval tegen het vak van edelsmid aan en dat was voor hem hét moment waarop al zijn interesses en hobby’s bij elkaar kwamen en perfect in elkaar pasten. Bijna alle zaken die Rikken zo boeien kwamen in dat vak van edelsmid bijeen. Dit werd zijn passie!

De leukste werkstukken of opdrachten zijn voor Rikken die waar hij een duidelijke uitdaging heeft ten aanzien van het ontwerp of de realisatie. Binnen zijn ontwerpen, zowel vrije als in opdracht, zie je dat dan ook vaak terug, uitdagingen aan zichzelf. Ook heeft Rikken gemerkt dat zijn vrije ontwerpen vaak (al dan niet bewust) een zekere symboliek weergeven. Het mystieke is iets dat hem meer en meer is gaan boeien. Niemand, en zeker ik niet, raakt uitgeleerd in dit mooie ambachtelijke vak. Ontdekkingen leiden altijd tot nog meer vragen en voor mij tot nog meer leren en experimenteren. Dit vindt je dan ook vaak terug in mijn sieraden, aldus Jan Rikken.
-->

Amanda Nobel

“Art enables us to find ourselves and lose ourselves at the same time” – Thomas Merton

Genietend van het smeden, het zilvervijlsel op haar vijl, de geur van rokend houtskool, de prachtige vlam van de brander en zelfs van de keren dat ze in haar vingers zaagt, verliest ze zichzelf keer op keer in de prachtige wereld van het edelsmeden, aldus Amanda Nobel.

Edelsmeden is al eeuwen een mooi ambacht. De Etrusken, Grieken en Romeinen gingen ons al voor en vele verschillende materialen en eeuwenoude werkwijzen worden ook nu nog steeds gebruikt en toegepast. Het maken en bewerken van sieraden is arbeidsintensief en altijd uitdagend. En aan het eind is daar de beloning: een prachtig en met veel passie gemaakt uniek sieraad!

Antieke sieraden, feeërieke en nostalgische afbeeldingen, mythologie en Fantasy verhalen, series, films en oude boeken zijn Nobels inspiratiebronnen. De aantrekkingskracht van het mystieke vertaalt zich in haar sieraden door ronde, krullerige vormen en het gebruik van edelstenen.

Bij het maken van haar meesterstuk en eindstukken heeft ze zich laten inspireren door films en series als Lord of the Rings, The Mists of Avalon en Game of Thrones. De combinatie van bloemen, draad en het gebruik van granules geven Nobel het gevoel zó een Fantasy verhaal in te stappen en hierin eindeloos weg te kunnen dromen en te verdwalen.

Mezelf vinden en verliezen in een sieraad dat met hart en ziel is gemaakt, is de ultieme beloning voor alle uren, dagen en maanden werk die ik in het sieraad heb gestoken, aldus Amanda Nobel.