Louis Sauter

Louis Sauter heeft biologie gestudeerd. Door zijn studie raakte hij zeer gefascineerd door natuur, milieu en landschap. De interesse in fotografie kreeg hij tijdens die studie. In eerste instantie bleef dat “beperkt” tot landschaps- en natuurfotografie.

Als snel begonnen model- en portretfotografie ook te boeien. Daarbij werd vaak modelfotografie gemixt met landschapsfotografie. In het analoge tijdperk was hij zeer bezig zich te bekwamen in zwart-wit afwerking, later kwam daar pas het werken met kleur bij. Om zich verder te ontwikkelen heeft hij tal van workshops gevolgd bij allerlei fotografen.

Naast landschapsfotografie houdt hij zich vooral bezig met model- en dan vooral naaktfotografie, liefst in natuurlijke decors. Daar past naakt volgens hem vaak heel subtiel in. Daarbij is hij zeer geporteerd van het manipuleren van licht, locatie en sfeer, waarbij vaak adobe photoshop dient om het beeld de juiste uitstraling te geven.

Zijn inspiratie haalt hij uit het werk van Gnade, soms Sieff en Adams, maar ook van moderne meesters, zoals Rankin, Demarchelier, Alas en Pigott en van Roversi, Walker en Testino.