Peter Koks

Peter Koks

[three_fifth]

De abstracte beelden van Peter Koks zijn uniek en soms een beetje vreemd. Vormen die meestal geometrisch zijn en af en toe organisch. Het zijn zeker geen alledaagse beelden en laten de kijker alle ruimte bij het doorgronden en begrijpen van het beeld.
Opvallend is de combinatie van diverse materialen die soms wordt toegepast. Steen met glas, steen met koper, lood of brons of gecombineerde steensoorten waarvan de huid op verschillende manier is bewerkt.
De werkwijze van Koks is bedacht. Soms naar aanleiding van een thema zoals het beeld Homage to Architecture, dat een verwijzing is naar de Footprint van de mens. Of het beeld dat de vreemde titel ACC heeft gekregen: De Anterieure Cingulate Cortex, ofwel het Oepsgebied in de hersenen van de mens. De serie Wall heeft als ondertitel het thema ‘Grenzen’.
Regelmatig terugkerende thema’s zijn architectuur en techniek.
Zijn beelden ontstaan nooit ‘en taille directe’ (=het rechtstreeks houwen in steen) maar steeds naar een van tevoren bedacht ontwerp. Hij heeft duidelijk voor ogen wat hij maken wil en waar hij naar toe wil. Van veel werken heeft Koks een grondige driedimensionale studie in hout of steen gemaakt. Ontwerpschetsen zijn er van alle werken.
Het is duidelijk dat Koks veel aandacht besteedt aan de technische afwerking van het beeld. Het moet wel “af” zijn, wat dan ook te zien is.

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Peter+Koks&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief