Katinka Waelbers

Katinka Waelbers

[three_fifth]

Passie, techniek, mooie materialen en droombeelden staan centraal in het werk van Katinka Waelbers. Ze maakt graag werk in opdracht waarbij de wensen van de klanten leidend zijn. Voor haar autonome werk maakt ze liefst surrealistische beelden, schilderijen, installaties, wandobjecten, schalen en sieraden, waarin ze het ondenkbare wil denken en het onmaakbare wil maken. Haar Italiaanse kunstvrienden noemen haar ook wel “De Nieuwe Jeroen Bosch”, een bijnaam waar ze ontzettend trots op is!

Ze werkt met glas, emaille en vele andere kleurrijke materialen. Katinka exposeert regelmatig in binnen- en buitenland, waaronder Milaan, Florence, Budapest, Limoges, Ekeren (Antwerpen), Trier en Himmerod, en voert opdrachten uit voor particulieren en bedrijven. Enthousiast verzorgt ze demonstraties en workshops, zowel in haar eigen ateliers als bij gelegenheid in verscheidene musea en kunstinstellingen verspreid in Europa.

Katinka Waelbers is in 1975 geboren in het Brabantse Oss. Na het atheneum is ze gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Ze heeft daar twee opleidingen gedaan: Natuurwetenschappen en Filosofie. Haar opleiding in de Natuurwetenschappen (waar destijds veel scheikunde, natuurkunde en zelfs een cursus van vier weken “kristallijne en amorfe stoffen” bij hoorden) zijn erg ideaal om de techniek van het glas en het emaille echt goed te beheersen. Na haar eerste opleiding heeft ze als filosofe15 jaar onderzoek gedaan en onderwijs gegeven aan verschillende Universiteiten en HBO’s in Nederland. Daar zaten ook opleidingen Industrial Design en gastcolleges aan kunstacademies bij. Aan de Universiteit Twente schreef ze een filosofie-proefschrift over techniek en design. Deze filosofische achtergrond is een zeer waardevolle inspiratiebron.

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

Waelbers, Katinka
[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Katinka+Waelbers&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*