Hans Vanhorck

Hans Vanhorck

Hans Vanhorck ( 1952 ) volgde zijn opleiding aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Zijn werk is een zoeken naar een balans van expressieve kleuren en figuratieve elementen. In zijn meest recente werk laat hij zich inspireren door de zoektocht naar de oorsprongsmythologieën van Europa, Azië, Afrika en Noord-Amerika.
Hij onderzoekt en graaft dieper om zo de raakvlakken die hij vindt samen te doen smelten in zijn schilderijen. Dat de schilderskunst van hem dieper gaat dan wat in eerste instantie door de toeschouwer waargenomen wordt, blijkt uit de vele monografieën die over zijn werk zijn geschreven.

Over zijn werk en zijn ideeën daarachter zegt hij zelf het volgende: “De taal van het lichaam” is datgene waarnaar ik in mijn schilderijen op zoek ben. Die taal is een samengaan van visuele en emotionele indrukken. Om de visuele indrukken vast te leggen maak ik gebruik van het ‘realisme’ terwijl kleuren het voertuig zijn om de emotionele indrukken zichtbaar te maken. In talloze kleine variaties en uitdrukkingen wordt het vastgelegd. Het willen scheppen van een illusie, wat op zichzelf al een illusie is, is het motief van mijn schilderijen.

Hij wordt al bijna twintig jaar als een van de opvallendste Nederlandse schilders gezien. Ook in het buitenland is zijn naam goed gevestigd. In vrijwel elke Europese hoofdstad is werk van hem regelmatig te zien, maar ook in San Francisco, Miami, Chicago, Singapore en Hong Kong.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Aanmelden voor nieuwsbrief