Giel Clijsters

Giel Clijsters

[three_fifth]

Mijn eerste beeldhouwwerk in marmer heb ik gemaakt in 1999 in de werkplaats van Klaas Harmsen, steenhouwerij in Hilversum. Hier heb ik het hakken in hardere steensoorten geleerd.
In de loop van de jaren zijn steensoorten als: Italiaanse, Portugese marmer soorten, Belgische hardsteen, travertin, transparante, blauwe, bruine en zwarte albast, en diverse serpentijn soorten voorbijgekomen. Het mooie hiervan is dat iedere steensoort zijn eigen – eigenheid – en daardoor zijn eigen behandelwijze heeft.
Ik heb in Nederland en België geëxposeerd. Mijn werk bevindt zich bij particulieren in Nederland, Canada en Duitsland. Een beeldhouwwerk is aangekocht door de Oud-Katholieke kerk in Hilversum.
Wat stijl betreft heb ik mijn eigen stijl aangehouden. Beelden gemaakt die ik zelf mooi vond, daarbij denkend aan een interview dat de bekende Nederlandse beeldhouwster Theresia van der Pant gaf waarin zij zei dat het maken van mooie beelden haar enige drijfveer was. Of zoals Aat Veldhoen het zegt: Ik probeer altijd stijllos te blijven want als je een stijl krijgt verval je al gauw in maniërisme en dat moet je voorkomen. Voor mij betekent dit, bij mijzelf blijven en beelden maken waar ik zelf achter sta.

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

Clijsters, Giel

[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Giel+Clijsters&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief