Gemma van Gennip

Gemma van Gennip

[three_fifth]

De in Eindhoven geboren kunstschilder Gemma van Gennip is ooit begonnen in de theaterwereld.

Kleur,expressie,doorleefdheid en een soepele toets zijn kenmerkend voor haar portretten in olieverf op linnen. Ze werkt graag op grote doeken in haar atelier in Frankrijk en Weert.

Veel van haar portretten zijn gebaseerd op de diversiteit,extremiteit,trotsheid en kwetsbaarheid van niet-alledaagse types.People vaak living on the edge,met een rauw randje,met een verhaal. Met dit thema heeft zij al tijdens haar afgeronde opleiding aan de Kunstakademie een richting gekozen die heeft geresulteerd in de serie TRA-ART
Deze serie was voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie .Ze schuwde daarbij niet om zijpaden te bewandelen om haar schilderijen kracht bij te zetten zoals bv. het ontwikkelen van een kijkdozen-mixed media project ism een video -kunstenares.
Ze fotografeerde haar modellen het liefst zelf .Transgenders,travestieten,androgyn,zwaarlijvigen verscheen voor haar camera en daarna op doek.

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

gennip-van-gemma

[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Gemma+van+Gennip&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief