Ellen Voets

Ellen Voets

[three_fifth]

Ellen Voets werkt sinds 1986 als professioneel schilder. In de loop van de jaren heeft haar werk zich ontwikkeld in een geheel eigen stijl. Het zijn de volgende kenmerken, die haar schilderijen zo bijzonder maken; Ellen schildert niet zoals de meeste kunstenaars met penselen maar uitsluitend met paletmessen en altijd met olieverf.

Door de dik aangezette toetsen krijgt haar werk een ruig karakter. Haar techniek straalt beweging en dynamiek uit, wat nog versterkt wordt door het expressieve kleurgebruik. Ondanks de grove toetsen is haar werk figuratief te noemen en vaak zelfs behoorlijk gedetailleerd. Soms moet je, om de voorstelling goed te zien, wat langer en van enige afstand het doek bekijken.

Ellen heeft zich geheel gespecialiseerd in het schilderen van mens en dier. Thema’s, die geheel passen in haar levendige stijl van schilderen. Het meest bekend van haar zijn haar doeken van paarden en Afrikaans wild. Regelmatig maakt ze een reis naar Afrika, waarna ze de dieren, tezamen met de inheemse bevolking, als een intrigerend reisverslag op haar doeken zet.

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Ellen+Voets&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief