Irene Cornel

Zolang Irene Cornel zich kan herinneren observeerde ze de wereld om haar heen in vormen, patronen en ritmes. Wandelend door de natuur, onderweg naar haar werk of op reis, steeds opnieuw laat ze zich inspireren door de vormen en bewegingen om haar heen. Cornel vindt het daarom boeiend om sieraden te maken, waarin je dit terug ziet. Sieraden met een verhaal, een vertaling van datgene wat iemand heeft geraakt of mooi vindt. Cornel maakt graag sieraden, die zo gevormd zijn dat ze perfect aansluiten bij de vormen van ons lichaam. Daarnaast houdt Cornel erg van het ontwerpen van strakke, moderne sieraden en sieraden die wellicht wat minder draagbaar lijken en op de grens van kunst balanceren.

In Cornels werk als edelsmid gaat ze ook graag op zoek naar de grenzen van wat mogelijk is. Zoeken naar nieuwe wegen, ideeën die niet zo voor de hand liggen, maar bovenal de lat hoog leggen, om uiteindelijk haar werk op een hoger niveau te brengen. Voor Cornels afstudeerproject heeft ze zich laten inspireren door de kunst van het water. Zodra je de bewegingen van water vastlegt op een foto, zie je de meest prachtige en inspirerende vormen en bewegingen ontstaan. Cornel heeft ze op haar manier vertaald en verwerkt in diverse sieraden.

In de toekomst hoopt Cornel voor iedereen, die op zoek is naar een sieraad dat afwijkt van het gemiddelde of op zoek is naar een sieraad dat je herinneringen doet herleven, iets bijzonders te mogen maken. Naast het ontwerpen van sieraden, zou ze zich graag ook verder willen ontwikkelen op een breder gebied, zoals het vervaardigen van grotere kunstobjecten en voorwerpen.