Harry Arling

Harry Arling ( 10-01-1965 ), een veelzijdige kunstenaar

In 1989 begon Harry met het bouwen van zijn Science Fiction achtige voertuigen, die een jaar later hun eigen naam kregen: Kosmotroniks. Harry Arling was altijd al een verwoed modelbouwer, en daaruit zijn de Kosmotroniks ontstaan. Het zijn ruimtelijke objecten(soms voertuigen, soms dieren, soms gewoon objecten), die bestaan uit modelbouw onderdelen en afvalmateriaal, bv oude wekkers, doppen, flessen, etc.

Als hij begint met het bouwen van een nieuwe Kosmotronik, weet hij nog niet wat hij gaat maken. De aanwezige materialen bepalen gaandeweg het proces wat hij gaat maken. Zo is elke Kosmotronik een uniek object, uit Harry’s fantasie ontsproten.

In 1991 kreeg hij zijn eerste expositie in de Spatie. Sindsdien heeft hij geëxposeerd door heel Nederland.
In 2008 heeft hij een overzichtsexpositie laten zien van de Kosmotroniks, in Kemzeke (Vlaanderen), georganiseerd door de Verbeke Foundation, met tal van andere kunstenaars uit binnen en buitenland.

In december 2011 heeft Harry Arling een expositie gehouden in zijn monumentaal koelpakhuis, die hij samen met zijn vriendin Elsa, die ook kunstenaar is, gekocht heeft. Vanaf 2011 organiseert Harry Arling elk jaar in December een expositie met zijn Kosmotroniks. In 2015 heeft Harry middels crowdfunding deelgenomen aan de Biennale in Florence, een prestigieuze, internationale kunsttentoonstelling, waar hij met zijn Kosmotroniks hoge ogen gooide.