Gijsbert Achterberg

Gijsbert Achterberg (59 jaar) geniet van het leven, is erg gedreven en kom 24 uur per dag te kort. Hij vindt het geweldig om mooie objecten te maken, of het gaat om tekeningen, schilderijen, sieraden of autominiaturen.

Achterberg werkt parttime bij SVO Vakopleiding Food in zijn woonplaats Houten, daarnaast heeft hij in 2002 Monza Models, een autominiatuurbouw bedrijf, opgericht.

Inmiddels heeft Achterberg zo’n 1600 miniaturen gebouwd, die vaak ook naar verre landen verhuisden. Een vaste klantenkring opbouwen is erg leuk. Omdat Achterberg op een bepaald moment werkzoekend werd, wilde hij heel graag een ambachtelijk beroep leren , iets dat geheel aansluit bij de modelbouw , een beroep met passie! Dat werd uiteindelijk de beroepsopleiding edelsmid, die Achterberg heeft gevolgd en afgerond bij Academie Ben van Helden. Achterberg heeft het bijzonder naar zijn zin gehad al was het niet altijd makkelijk. Veel van de vaardigheden dieAchterberg bij Ben geleerd heeft, kan hij ook gebruiken in de modelbouw. De combi werken bij SVO, Monza Models en sinds dit jaar ook Monza Jewels lijkt Achterberg geweldig. Zijn motto: eerst maar iets fraais of interessants maken, want het zien ontstaan van iets moois uit het niets… is toch het allermooiste wat er is!