dOminic Brown

Geïnspireerd door verschillende oude culturen en mysterieuze symbolen, ontdekte dOminic al op vroege leeftijd zijn creativiteit. De jaren daarna groeide hij op met televisieanimaties, zoals Transformers en Mask en computergames als Super Mario. De veranderingen in de computertechnologie hadden een zeer grote invloed op dOminic. Deze voortdurende ontwikkelingen in de computertechniek zullen zijn kunst blijvend vernieuwen en veranderen.

Vrijwel 90 procent van alle lijnen in het werk van dOminic wordt met de hand en speciaal vulpotlood op papier gezet en gescand. Vervolgens is het de juiste combinatie van computersoftware, scanners, printers, (eigen) foto’s, stiften en verf die tot een uniek eindresultaat leidt.

dOminic voltooide in 2001 het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Hij is actief in de volgende werkgebieden: tekenen, fotograferen, schilderen, werken met computersoftware.

Voor zijn kunstwerken gebruikt hij verschillende materialen: mechanisch vulpotlood, printer, scanner, computersoftware, zelfgemaakte foto’s, verf, kwasten en printers.

dOminic exposeerde eerder in Nederland en in Denemarken.