Clara Anbeek

Nadat Clara Anbeek nog geen lucifer kon natekenen is ze in 1991 begonnen met een cursus tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis. Ermee bezig zijnde werd Clara Anbeek steeds enthousiaster en heeft ze in de loop der jaren lessen gevolgd bij een kunstenares in het Gooi en later bij een 1ste graads docente tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis.

Anbeek heeft met alle materialen gewerkt van potlood, houtskool, aquarel, acryl, pastel en olieverf maar haar voorkeur gaat voornamelijk uit naar het schilderen met acryl. Het is een fantastisch materiaal met heldere en frisse kleuren waar Anbeek graag gebruik van maakt. In 2004 kwam Clara Anbeek in contact met een beeldend kunstenares in het Gooi, zij gaf lessen in beeldhouwen. Met veel enthousiasme is ze daarmee begonnen maar door de artrose in haar handen moest ze daar uiteindelijk mee stoppen en is Clara Anbeek overgegaan tot het boetseren van beelden. Een heel ander proces maar niet minder boeiend. Het creëren van beelden van klei en daarna het glazuren ervan vind ze een geweldig proces.

Haar onderwerpen zijn vaak de dingen van het leven die haar raken in mens en natuur, wat Anbeek dan op haar manier probeer weer te geven met zo nu en dan een uitstapje naar het abstracte en hoopt ze dat degene die naar haar werk kijkt er van kan genieten zoals Anbeek zelf geniet van het maken ervan.